I
n
f
o
r
m
a
t
i
e
De Surdo's bestaan bij onze band uit een groep 1e en een groep 2e surdo's, de laatst genoemde zijn de grootste van het stel, nl 20 tot 22 inch, deze instrumenten zijn de maatgevers van de band, het is een samenspel van vraag en antwoord wat zij spelen, de muzikanten bestaan uit; vlnr. Henk,Yvonne, Colinda en Danielle. John staat rechts afgebeeld, Maartje en Marie-Louise zijn niet afgebeeld.

 

Een Timba bespeel je met je handen als een djembe, maar dan gemaakt van aluminium of hout met een kunstof vel. Deze muzikanten halen de warme klanken tevoorschijn, waarbij zij 3 verschillende klanken ten gehore brengen, nl. de bas, tom en slap, dit afhankelijk van de handzetting en plaats waar de slag wordt gemaakt. De groep bestaat uit, vlnr. Bart Muijters, Bianca Brands en Ron Schrooders

 

timbagroep
De Timbarims zijn de kleinste trommels van de band en worden met 1 stok bespeeld, ook kan met dit instrument gedraaid worden om een snelle slag te spelen door de trom tegen de stok te slaan. Het zijn de kleinste maar hebben zeker niet het minste volume, ze klinken hard en scherp. De Timbarim-groep bestaat uit, vlnr. Erik, Petra en Kyra (niet afgebeeld).
De Caixa is de snare-trom van de sambaband, de ritmiek moet zeer strak bespeeld worden om de opzwepende samba-klanken te verkrijgen. Wij hebben bij SambAllegro twee personen die deze bespelen en dat is Danny en Paul.
De Chocalho's worden ook wel shakers genoemd, dit instrument, behangen met veel schelletjes geven snelle geluiden door deze naar voren en achteren te bewegen, het is ook wel de motor van de band, als muzikant moet niet alleen zeer rytmisch zijn, maar ook een goede conditie hebben om dit instrument goed te bespelen. De shaking-ladies vlnr. Sughreta Backus en Wendy Thijssen.
De Agogo-bel is een metalen houder met aan iedere zijde een cow-bel in verschillende maten. Je bespeeld dit instrument door met een stok op de rand van de bel te slaan, dit kan gecombineerd worden door in de houder te knijpen waardoor een doffe klank gemaakt wordt, de Agogo wordt bespeeld dor Riny Penners.
De Repenique is een signaal instrument, maar is ook als solo instrument te horen, meestal wordt dit instrument door de band leider bespeeld, zo ook hier, en geeft vaak de voorslagen bij de samba-ritmes. De repenique wordt bespeeld door Arno.
De Timtoms zijn 3 of 4 kleine trommels aan een rek die de kleurrijke klanken zijn van de band, Pascal speelt deze trommels op professionele wijze, want er moet hierbij heel wat geimproviseerd worden om de muzikale gaatjes te vullen.
Samba-band SambAllegro is opgericht in augustus 2006, Houthem. KVK 14092269

 

Filmfragmenten:

Samba

Primaira

Pacemaker

Pergunta e Resposta

Muterkes

Intervieuw TV Valk.

 

Sponsoren :

links :

 

 

SambAllegro.

De sambaband is opgericht in augustus 2006, door 3 personen. Te weten Frank Sleypen, Pascal Kwakkernaat en Arno Janssen. Na de eerste aankopen, nl. 1 Surdo, 1 repenique, foekepot, agogo-bel en Timbarim was "de band"een feit. Er werd naarstig op zoek gegaan naar talenten, gezocht naar een naam en repetitie-ruimte. Na een pilsje bij Fred was de repetitie-ruimte zo geregeld, ook de eerste muzikanten werden warm gemaakt voor deze Braziliaanse percussie-groep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agenda

27 febr - Carnaval Geleen & Valkenburg

Carnaval Mundial - Elsloo juli 2017

Bestuur

Voorzitter - Arno Janssen

Vice-voorzitter - Bart Muijters

Penning meester - Suhreta Backus

Feestcommissie - Ron en Riny

Kledingcommissie - Colinda

Kar-trekker - Chrétien

Kar-stuurders - Pol, Pien en Pleun